Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019

Νύχτες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου
Πριν λίγο καιρό, κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της αγαπημένης συγγραφέως -των παιδιών και όχι μόνο- Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου από τις εκδόσεις Σαϊτη. Αναφέρομαι στο βιβλίο Νύχτες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε υπέροχη εικονογράφηση της Μάριας Μπαχά. Το βιβλίο απευθύνεται σε ηλικίες από 5+ και περίεχει τρεις πανέμορφες ιστορίες με φόντο τα Χριστούγεννα και τη Πρωτοχρονιά.

Μέσα από αυτές τις ιστορίες τα παιδιά έχουν την ευκαιρία -εκτός από την απόλαυση της ανάγνωσης- να γνωρίσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας. Πρόκειται για ιστορίες γραμμένες με τρυφερότητα αλλά και με χιούμορ, με την εξαιρετική γραφή μιας σπουδαίας συγγραφέως.

Η μαμά δεν είπε ούτε ναι, δεν είπε ούτε όχι. Έτσι κι ο Ανδρέας αποφάσισε να μάθει μοναχός του αν θα έρχονταν τα δώρα. Το βράδυ θα’μενε ξάγρυπνος. Θα πήγαινε κρυφά να δει από το μπροστινό παράθυρο, αν θα’φτανε στον κήπο τους πραγματικά κείνη τη νύχτα, την Άγια Νύχτα, το διαστημόπλοιο που λαχταρούσε.

Είναι ιστορίες που θα ήθελε ο αναγνώστης να ακούσει από τα χείλη των παππούδων δίπλα στη φωτιά που καίει στο τζάκι. Είναι ιστορίες που σε παρασύρουν στο πνεύμα των γιορτινών ημερών. Ιστορίες που θα θέλεις να τις διαβάσεις ξανά και ξανά και κάθε φορά θα είναι πιο απολαυστικές. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Το καλύτερο δώρο για να σας συντροφεύσει τις γιορτές και να βρει μια θέση πρώτα από όλα στην καρδιά σας,  και μετά στη βιβλιοθήκη σας.

Περίληψη: Νύχτες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς Ένα θυμωμένο αστεράκι-βοσκός δεν θέλει να κατέβει στη φάτνη να προσκυνήσει το θείο βρέφος. Ένας Αγιοβασίλης χωρίς ρυτίδες δυσκολεύεται να στήσει ένα παιχνίδι-διαστημόπλοιο. Και δώδεκα παιδιά ψάχνουν να βρουν δώδεκα κρυμμένους καλικάντζαρους. Ποιος θα τους βοηθήσει; Που βρίσκεται η αλήθεια; Και τι γίνεται στο τέλος;

Τρεις αυτοτελείς ιστορίες με ξεχωριστούς ήρωες και απρόσμενο τέλος. Ένα υπέροχο βιβλίο που θα συντροφεύσει μικρούς και μεγάλους τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, προσκαλώντας τους να ανακαλύψουν και να βιώσουν το διαχρονικό, αληθινό τους νόημα.


Στοιχεία Βιβλίου
Τίτλος: Νύχτες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Συγγραφέας: Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Εικονογράφος: Μάρια Μπαχά
Εκδόσεις: Σαϊτης
ISBN: ISBN 978-960-487-350-0
Έτος Έκδοσης: 2018

Δημοσιεύτηκε στο: