Σάββατο, 7 Απριλίου 2018

Η Ελένη Μπετεινάκη για το «Πάσχα της νόνας Χελώνας»*


Γράφει η Ελένη Μπετεινάκη:


 Την ιστορία με το πάθημα του λαγού από την χελώνα, λίγο πολύ την γνωρίζουμε όλοι. Τι συνέβη όμως με την  τρισέγγονη χελώνα και τον τρισέγγονο λαγό εκείνου του παλιού μύθου;

Ένας ακόμα ξιπασμένος λαγός που δεν γνωρίζει καν την ιστορία της οικογένειά του θα μπει ξανά στην διαδικασία της … «αλαζονείας» και του εγωκεντρισμού και για μια ακόμα φορά θα μπλεχτεί σε μια περιπέτεια που λόγω Λαμπρής  ίσως και να έχει αίσιο τέλος. Η Νόνα Χελώνα που γνωρίζει τις ικανότητες της στο τρέξιμο αλλά και στα παιχνίδια της εξυπνάδας θα «παγιδεύσει» με τον πιο πασχαλιάτικο τρόπο τον κυρ Λαγό που καυχιέται σε όλους για το πώς θα είναι ο μεγάλος νικητής στο φετινό τσούγκρισμα αυγών και πως κανένας, μα κανένας, δεν θα τα βάλει μαζί του. 


Όμως, όπως, σοφά λέει και μια παροιμία «Μεγάλη μπουκιά φάε και πιες, μεγάλο λόγο  μην πεις!». Και ο κυρ λαγός θα την πατήσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της μεγάλης οικογένειας των λαγών και πάλι από μια αργοκίνητη χελώνα, στα πόδια, αλλά από τους καλύτερους δρομείς στην εξυπνάδα. Κι όλοι θα ζήσουν καλά και τα ζώα του δάσους ακόμα καλύτερα, γιατί μέρα του Πάσχα κανείς δεν πρέπει να  είναι στεναχωρημένος!

Εξαιρετική εικονογράφηση από τον Γιώργο Σγουρό και μια ακόμα ιστορία που μαγεύει τα παιδιά από την αγαπημένη κ. Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου.


*Δημοσιεύτηκε : https://www.cretalive.gr/culture/ta-paschalina-paramythia-toy-sabbatoy#.Wsh-yCD5CwU.facebook