Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Αγάπη από σύννεφο

Γράφει ο Κώστας Στοφόρος:

Η Λότη Πέτροβιτς -Ανρουτσοπούλου μας δίνει μια πολύ όμορφη, παραμυθένια εκδοχή για το πως βρέθηκαν τα νούφαρα να ζουν στις λίμνες. Αγάπη από σύννεφο είναι ο τίτλος του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη με εικονογράφηση της Θέντας Μιμηλάκη και είναι ένα παραμύθι βγαλμένο από τα παλιά. Με αυτή τη μαγεία που συχνά λείπει από τα παιδικά βιβλία που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια και χάνουν συχνά τον στόχο τους προσπαθώντας να «διδάξουν». 

Η νεράιδα της ιστορίας ερωτεύεται ένα νούφαρο. Μόνο που είναι όπως τα ξέρουμε σήμερα τα νούφαρα, αλλά φυτρώνουν στο έδαφος, σαν τα άλλα τα λουλούδια. Η νεράιδα δεν το αφήνει από κοντά της. Όμως ένας κακός μάγος που την ερωτεύεται καραδοκεί. Την κοιμίζει, ξεριζώνει το νούφαρο και το πετά σε ένα ορμητικό ποτάμι. Απαρηγόρητη η νεράιδα από το πολύ κλάμα λιώνει και γίνεται σύννεφο. Αλλά το αγαπημένο της νούφαρο δεν έχει χαθεί. Το έσωσε ο ήλιος. Ζει σε μια λίμνη κι εκεί έχει τις ρίζες του. Η νεράιδα με τη βοήθεια του ανέμου το ανακαλύπτει, γίνεται βροχή κι από τότε ζει ως Νηρηίδα πλάι στο αγαπημένο της λουλούδι… 

Τρυφερό και γοητευτικό το παραμύθι της Λότης Πέτροβιτς μας μαγεύει με την ομορφιά του κι όπως όλες οι μαγικές ιστορίες δεν έχει ηλικία. Πάρτε το για τα παιδιά, αλλά απολαύστε το κι εσείς!

 Δημοσιεύτηκε στο https://www.literature.gr/moysikes-loyloydia-kai-synnefa-grafei-o-kostas-stoforos/